Beitostølen Aktiv & Skiskole

FJELLTURER MED GUIDE

Vi har mange flotte fjellturer å velge på her i Jotunheimens forgård. Hvis du har en ønske å få det lille ekstra ut av fjellturen, gå med en guide. Vi vet hvor vi skal gå og vill gjerne vise deg ting du ikke kan finne på egen hånd. Guider er vanligvis svært opptatt av sitt yrke.  Vi tar stolthet i å ta deg med på tur på en sikker måte. Er du ikke kjent er dette den beste reise investeringene du kan gjøre. Med mindre du er fullt kunnskapsrik om hvor du er på besøk, kan det spare tid ved å bli med til steder som du bør se og vi hjelper deg å unngå det som er bortkastet tid. Vi tilbyr Fjellturer som strekker seg fra et par timer til, overnattings turer over flere dager. Vil du få noe mer ut av fjellturen, eller er dere en gruppe som ønsker en kjentmann som representerer lokalkunnskap og kunnskap om å gå i fjellet generelt. Ta  kontakt med oss og book en guide.

våre turer

KNUTSHØE

Den her turen passer best til fjellvante folk og er kun å rekommandere i godvær. Bratte partier som fort blir veldig glatte ved nedbør, smale stier som ikke er lette å finne frem på når det er tåke. Bortsett fra det, er det her en mektig tur og utsikten mot Leirungsdalen, Gjende vannet og Besseggen, er noe helt, helt spesielt. I folkemunn kalles den «lille Besseggen», vi vill si at det er ikke rettferdig å kalle den lille, heller den tøffe kusina. Knuthøe er en krevende umerket tur med utsatte partier. Tråkken på ryggen ender i stup og må ikke følges, vi vill absolutt anbefale å gå turen med en fjellguide.

RASLETIND

Rasletind er en klassiker i Jotunheimen vest for Valdresflya og ligger i de østlige deler av Jotunheimen. Fjelltoppen ligger 2105 meter over havet.

besseggen

Besseggen er en av Norges mest populære turer og kun 40 minutter fra Beitostølen. En følelse av mestring og utsikten over Jotunheimen i kombinasjon med de bratte passasjene og en flott båttur, skaper en helt unik turmulighet. Turen gir en luftig følelse der du får se det klare grønne Gjende vannet på en side og det dypblå Bessvatnet på den andre. Vi starter gjerne med å ta Gjendebåtene tidlig om morgenen til Memurubu, en båtreise på ca 20 minutter. Besseggen fra Memurubu tilbake til Gjendesheim er en ca. 17 kilometer lang tur, høyeste punktet er 1743 moh. På spørsmålet hvor lang tid det tar å gå Besseggen, vill vi si alt fra 4 time til 10 timer. For en liten gruppe sammen med guide beregner vi 8 timer.

BITIHORN

Den mest ikoniske toppen her på Beitostølen er selvsagt Bitihorn. Du trenger gode fjellsko da sien på noen steder har mye stein. Vår kjentmann vill guide dere på den riktige vei til toppen og fortelle om de mange intressante plassene langs med stien. Der vi kan se gamle dyregraver og kvarlevninger fra krigen. Husk og ta med kamera til å forevige utsikten fra toppen

GRAVOLSKAMPEN

En kort kjøretur fra Beitostølen. Gravholskampen er en fin tur for familier med flott utsikt mot Jotunheimen Natsjonalpark. Den her fjellturen passer for de som er glade i å plukke bær om høsten. Området er en skattekiste for de som vill lære mer om geologi og forskjellige steinarter. Vi passerer forbi steiner som er over 500 millioner år gamle.

For andre forslag på aktiviteter og guidede turer ta kontakt direkte med vår booking. Beitostølen byr på mange eventyr både vinter og sommer.