BOOK FJELLTURER HER

KALVEDALEN

Flott familietur i den frodige, fargerike og lune Kalvedalen. Kalvedalsbekken slynger seg i blind – dalen med eventyrlige omgivelser. Stigen går langs bekken med start ved grustaket i Lykkja. Innerst stuper Kalvedalsbekken seg ned et nesten 100 meter høyt loddrett stup. Om været tillater det, kan man få sitt livs fosse bad. Innerst ved fossen ligger hulen til den forviste Kalvedalspresten som levde her på 1700-tallet. Turen tar ca. 30 minutter fra grustaket inn til fossen og går i forholdsvis lett men ujevnt terreng. Man bør ha godt fottøy, det kan være hoggorm i området. Stien kan til tider være vanskelig å finne uten guide. Guidet tur/ historievandring kan bestilles.

BOOK NÅ

GRAVOLSKAMPEN

En kort kjøretur fra Beitostølen. Gravholskampen er en fin tur for familier med flott utsikt mot Jotunheimen Natsjonalpark. Den her fjellturen passer for de som er glade i å plukke bær om høsten. Området er en skattekiste for de som vill lære mer om geologi og forskjellige steinarter. Vi passerer forbi steiner som er over 500 millioner år gamle.

BOOK NÅ

BITIHORN

Den mest ikoniske toppen her på Beitostølen er selvsagt Bitihorn. Du trenger gode fjellsko da sien på noen steder har mye stein. Vår kjentmann vill guide dere på den riktige vei til toppen og fortelle om de mange intressante plassene langs med stien. Der vi kan se gamle dyregraver og kvarlevninger fra krigen. Husk og ta med kamera til å forevige utsikten fra toppen
BOOK NÅ

BESSEGGEN

Besseggen er en av Norges mest populære turer og kun 40 minutter fra Beitostølen. En følelse av mestring og utsikten over Jotunheimen i kombinasjon med de bratte passasjene og en flott båttur, skaper en helt unik turmulighet. Turen gir en luftig følelse der du får se det klare grønne Gjende vannet på en side og det dypblå Bessvatnet på den andre. Vi starter gjerne med å ta Gjendebåtene tidlig om morgenen til Memurubu, en båtreise på ca 20 minutter. Besseggen fra Memurubu tilbake til Gjendesheim er en ca. 17 kilometer lang tur, høyeste punktet er 1743 moh. På spørsmålet hvor lang tid det tar å gå Besseggen, vill vi si alt fra 4 time til 10 timer. For en liten gruppe sammen med guide beregner vi 8 timer.

BOOK NÅ

RASLETIND

Rasletind er en klassiker i Jotunheimen vest for Valdresflya og ligger i de østlige deler av Jotunheimen. Fjelltoppen ligger 2105 meter over havet.

BOOK NÅ

KNUTSHØE

Den her turen passer best til fjellvante folk og er kun å rekommandere i godvær. Bratte partier som fort blir veldig glatte ved nedbør, smale stier som ikke er lette å finne frem på når det er tåke. Bortsett fra det, er det her en mektig tur og utsikten mot Leirungsdalen, Gjende vannet og Besseggen, er noe helt, helt spesielt. I folkemunn kalles den «lille Besseggen», vi vill si at det er ikke rettferdig å kalle den lille, heller den tøffe kusina. Knuthøe er en krevende umerket tur med utsatte partier. Tråkken på ryggen ender i stup og må ikke følges, vi vill absolutt anbefale å gå turen med en fjellguide.

BOOK NÅ