Alder 10 +

Juni - August

4 timer

Onsdager

Kl 10:00

Voksen: Kr 605

Barn (10 - 16): Kr 550

Et kort stykke unna sentrum finner dere Raudalen og Gipa, ca 10 minutter med bil fra Beitostølen sentrum. Vandringen er lagt opp på så vis at vi går vått opp i juvet og tørrt på vei ned. I Gipa passerer vi fossefall på opp til 100 m. Spektakulære «fotomoments» under veis. Turen krever middels kondisjon.

Elvevandring i  Raudøla
Vi starter turen ved 700 moh. og går opp til 1080 moh. Her passerer vi fosser med opptil 100 m fall. På denne turen får man virkelig føle kreftene i hvitt fossende vann. Det krever litt mot og styrke til å forsere elvene. Store deler av turen går nettopp «i» elva. Hvis du har lyst stopper vi underveis og bader. Vi tar en rast og koker kaffe/te over åpen ild. Ta med sekk, husk niste, kopp og tørre klær. Turen tar 4-5 timer, alt etter hvor mye utfordringer vi vil ha.

Gipa
Gipa er en V-dal som er formet av elva. Det er masse kartlav her og uti fra den kan vi se at dalen er flere milioner år gammel. Kartlaven vekser 0,01 mm i året. Hvis man ønsker så gå vi i elva, her må man hjelpe hverandre for å forsere de forskjellige strykene på vegen oppover. Vi stopper ved 50 meters fossen og tar en matbit. Her i fra går vi tørt opp ved siden av 50 metersfosssen opp til neste platå. Da ser vi rett inn på 100 meters fossen. Her i fra begynner vi på en stigning som er ca 45*, opp til toppen
1080 m.ø.h

Aldersgrense: Fra 10-16 år i selskap av voksen og med forbehold vannstand Er du under 18 år må en foresatt signere.

Møtesplass: Beitostølen Aktiv & Skiskole kontoret.
Transport: Egen bil eller etter avtale
Ved regn: Går turen som planlagt ta med regnklær
Utstyr:Som skotøy anbefaler vi gamle/brukte joggesko og ullsokker. Vi går gjerne i shorts og t-skjorte i godt vær.

Firmaturer

Bursdager

Private grupper

 

Inkludert på turen

Varm drikke
Bål