Alder 16+

(Januar) Februar - Mai

4 - 8 timer

Firmaturer

Bursdager

Private grupper

Toppturer med Beitostølen Aktiv & Skiskole

Toppturene arrangeres på oppsatte datoer eller også på forespørsel.

Intro til Randonnee

950 NOK

Book Online

Dette er en morsom aktivitet som introduksjon til off piste kjøring. Guiden vil gi dere en innføring i skred og skred fare, samt hvordan bruke skred utstyr, rute planlegging m.m. Starter dagen med utstyrs sjekk, teoretisk og praktisk bruk av utstyret. Så blir det topp tur med guide med innlagt veiledning om rute planlegging og snøens mer eller midre stabilitet med tanke på skredfare, samt organisering av gruppen. Ingen forhånds erfaring er nødvendig men dere bør være habile alpinister som mestrer røde alpine løyper med kontrollerte parallell svinger.

 

Alle guider fra Beitostølen Aktiv & Skiskole er godkjente instruktører utdannet gjennom Den Norske Skiskole med god lokal kunnskap og erfaring. Beito Aktiv er forsikret for gjennomføring av toppturer. Skiutstyr som egner seg til våre turer er randonneéski eller telemarkski med feller. Fjellski kan også brukes på de lengre turene, men vil begrense bratt nedkjøring. Skredutstyr kreves på alle våre toppturer. Turene legges opp slik at man får en introduksjon i bruken av skredutstyr, terrengvalg og generell sikkerhet, men turene går utenom utsatte områder. Her vil du lære det mest grunnleggende for å gå på topptur. Veivalg, ferdselsmønster,skredlære-skredutstyr og ikke minst riktig skiteknikk. Du må selv ha med toppturutstyr, ski, staver, feller og sko og skredutstyr.

Skredutstyr: Sender/ mottaker, ekstra batterier, søkestang, spade.
Vi leier ut skredpakker for Kr 350,-/ dag vi har et begrenset antall og vi trenger bestilling på dette senest en uke før ankomst. Det er også mulighet for leie av topptur utstyr i samarbeid med Intersport Beitostølen og  Beitostølen Skiutleie.


Synshorn/ Fagerdalen      3 timer
Enkel topptur for første-gangs kjørere. Krever normal fysisk form og skiferdighet. Turen gjennomføres på randoneéski eller telemarkski m/ feller.
Pris kr.950,- per deltager.

Bitihorn                               4 timer
Middels krevende topptur til Bitihorn 1608 MOH. Denne turen har flere alternative ruter, men avhengig av vær og føre.
Turen gjennomføres på randoneéski eller telemarkski m/ feller.
Pris kr.950,- per deltager.

Mugnetind                          6 timer
Middels krevende topptur til toppen av Mugnetind 1738 MOH. Krever normal fysisk form og skiferdighet.Turen kan gjennomføres på randoneéski eller telemarkski m/ feller.
Pris kr.1350,- per deltager.

Rasletinden                        6 timer

En forholdvis lang men enkel tur til en av 2000 meters toppene i Jotunheimen. Her kan vi også vurdere og bare gå opp på Raslet for nedkjøring. Dette gjør turen kortere, om man da ikke vil opp på selve toppen som er på 2105 MOH. Denne turen avhenger av at veien over Valdresflye er åpen, som vanligvis er etter midten av mars.
Pris kr.1350,- per deltager.

Høgdebotet                        7 timer

Dette er en noe lengere tur med lang oppstigning som også gir en god og lang nedkjøring. Denne turen avhenger av at veien over Valdresflye er åpen, som vanligvis er etter midten av mars. Høgedebrotet er på 2226 MOH.
Pris kr.1350,- per deltager.

 

Annet personlig utstyr:

Tursekk
Ullundertøy
Vindtett
Ekstra ullgenser eller fleece
Ekstra lue og votter
Hjelm
Snøbriller
Solkrem/ kuldekrem
Mat og drikke