Beitostølen Aktiv & Skiskole

Juvhopp

VANNAKTIVITETER

Vi tilbyr en rekke guidede turer for å utforske elver og fosser. Våre turer er delt inn i tre, alt fra familievennlig tur til Kalvedalen, til mer utfordrende tur som juvhopping i Veo. Finn turen som passer deg best her nedenfor og bli med oss på tur i Norges vilde elver og fosser. Juvhopping i Veo har 10 års grense. Kalvedalen passer for barn fra 6 år. Elvevandring i Gipa er avhengig av vannstand men ved normal vannstand anbefaler vi 10 år.

våre turer

JUVHOPPING I VEO

En liten time fra Beitostølen er det et eldorado for juvhopp! Vi følger elva i gjennom trange juv og leker oss med de ulike utfordringene på veien. I løpet av juvvandringen opplever de fleste å bryte flere personlige barrierer. Dype vannkulper, fosser og klippehopp alt fra 1 til 10 meters høyde, byr på utfordringer for alle. Vi har lagt opp til en halvdagstur og det er garantert et minne for livet. Vi beregner ca. 4 timer inkl. t/r Beitostølen. Krav om gode svømmeferdigheter og 10 års grense.

ELVEVANDRING I GIPA

Et kort stykke unna sentrum finner dere Raudalen og Gipa, ca 10 minutter med bil fra Beitostølen sentrum. Vandringen er lagt opp på så vis at vi går vått opp i juvet og tørrt på vei ned. I Gipa passerer vi fossefall på opp til 100 m. Spektakulære «fotomoments» under veis. Turen krever middels kondisjon. Hvis du har lyst stopper vi underveis og bader. Vi tar en rast og koker kaffe/te over åpen ild. Ta med sekk, husk niste, kopp og tørre klær.

KALVEDALEN

Flott familietur i den frodige, fargerike og lune Kalvedalen. Kalvedalsbekken slynger seg i blind – dalen med eventyrlige omgivelser. Innerst stuper Kalvedalsbekken seg ned et nesten 100 meter høyt loddrett stup. Om været tillater det, kan man få sitt livs fosse bad. Innerst ved fossen ligger hulen til den forviste Kalvedalspresten som levde her på 1700-tallet. Turen tar ca. 30 minutter fra grustaket inn til fossen og går i forholdsvis lett men ujevnt terreng. Stien kan til tider være vanskelig å finne uten guide. Guidet tur/ historievandring kan bestilles.

For andre forslag på aktiviteter og guidede turer ta kontakt direkte med vår booking. Beitostølen byr på mange eventyr både vinter og sommer.

For grupper på 10 eller fler, vennligst kontakt

(+47) 924 84 564