Vi på Beito Aktiv har lagt til rette Mangekampsløypen i Beitocampen som du finner ca 7 minutter med bil fra Beitostølen sentrum. Vi har en stor trelavvo som vi har valgt og gi navnet 8-kanten. Her serverer vi gjerne våres hjemelagede Viltgryte som vi koker over bålet i 8-kanten. Stemningsfulle omgivelser og en litt annerledes plass til å spise lunsj eller middag, omkranset av skog, berg og fjellvann.
Mangekampløypen i Beitocampen
I Beitocampen legger vi til rette for aktiviteter, opplevelser og utfordringer for alle. Mangekampløype går gjennom skogen og det finnes mange forskjellige oppgaver å løse. Spennende aktiviteter og konkurranser hvor det gjelder og samarbeide om å løse engasjerende oppgaver. Vi deler inn i lag og vektlegger at alle på laget utfordres. Her er oppgaver for både de fysisk sterke, de tekniske, de praktiske, de som tenker best og de som treffer best. Mangekampløypen kan med fordel kombineres med klatreparken eller noen av våres andre aktiviteter.
 Før vi starter ønsker guiden alle velkommen og har sikkerhetgjennomgang.. Guiden går igjennom hver post på en trygg og sikker måte for at dere på best måte ska ta dere igjennom løypa. Guiden setter poeng på hver enkelt aktivitet og summerer til sist opp og kårer vinner laget. Det tar ca 1,5-2 timer for en gruppe å ta seg igjennom mangekampløypen. Er det mindre barn ( fra 0-10 år) trenger de en voksen som går sammen med dem i løypa. Guiden fra Beito Aktiv følger med underveis. Det finnes mulighet til å spise niste ved vannkanten. Eller på bestilling kan vi ordne med lunsj/middag i våres 8-kant som har plass for store arrangement og grupper. For den som vil finnes det også mulighet til å ta ett forfriskende bad i fjellvannet. Vi skreddersyr gjerne postene i Mangekampløypen etter ønsker. For eksempel til utdrikkingslag, bursdagslag eller firmaturer.
Sesong: Året rundt. Etter avtale/booking tlf 61 34 13 60
Aldersgrense: Fra 0-100 år
Pris: Kr. 550,- pr person
Møteplass: Beitostølen Aktiv & Skiskole kontoret (eller etter avtale)
Ved regn: Aktiviteten går som vanlig. Ta med regnklær.
Utstyr: Eget utstyr: Sko etter været, løst sittende klær. Eventuelt regn/vindjakke/matpakke/drikke

Mangekampløype

Bueskyting – Teknisk:
Bueskyting med riktig “Robin Hood” utstyr. Her får deltagerne veiledning fra instruktøren om hvordan man
teknisk skal utnytte utstyret på en riktig måte, før man skal prøve seg mot blinkene.
Stev/ kamprop – Kreativ:
Når laget har tid til overs, skal de samarbeide om å lage et stev eller kamrop som skal fremføres under middagen.
Natur- og historiequiz – Viten:
I mangekampløypa er det satt opp spørsmål med innhold av natur og kultur. Her er det 3 alternative svar på hvert av spørsmålene.
Taubru – Løsningsorientert:
Her får lagene tildelt 2 tau hver og skal konstruere en taubru for så å bringe hele laget fra A-B.
Wiregang – Styrke & balanse:
Her skal laget holde hverandre i hendene mens de står oppå en wire går ut i en v-form.
Sagekonkurranse – Øyemål:
Deltagerne skal sage over en kubbe med angitt lengde på øyemål.
Båltenning – Praktisk:
Laget får utdelt tennstål & ved, samt kokeutstyr. De skal her tenne bål og koke opp vann.
Trollføtter – Hurtighet/ koordinasjon:
Store treføtter med plass til 4 deltagere per runde.
Denne posten kjøres som stafettkonkurranse, der en av deltagerne må ta føring.

Mangekamp – “Farmen”

Vi deler inn i lag og vektlegger at alle på laget utfordres.
Her er oppgaver for både de fysisk sterke, de tekniske, de praktiske og de som tenker.
Med inspirasjon fra Farmen som de spilte inn i Valdres 2012. Før vi starter ønsker Mentor alle velkommen og har sikkerhetgjennomgang Mentor går igjennom hver post på en trygg og sikker måte for at dere på best måte ska ta dere igjennom løypa.Mentor setter også poeng på hver enkelt aktivitet og summerer til sist opp og kårer vinner laget.

Mangekamp – Strongman

Strongman er aktiviteter hvor gjestene både som et lag og individuelt skal utføre en rekke styrkeøvelser. Øvelsene varierer fra utholdende styrke, eksplosiv styrke til presisjon. Strongman er ikke bare for de sterkeste, men for alle gjester. Instruktørene i Beito Aktiv tilpasser vanskelighetsgrad på øvelsene og tilpasser hvor tunge øvelsene er i forhold til gjestene. Strongman er ikke bare slit og tunge tak, men en sammensetning av morsomme øvelser der gjestene får utfolde seg. Med andre ord, vi ønsker å få fram konkurranseinstinktet på banen. Utøverne samler inn poeng fra alle øvelsene og det laget som har mest poeng til slutt vinner.
Dekkvelt
Dette er en typisk lagaktivitet. Her skal hver utøver velte et traktordekk bort til en snuplass for deretter å velte det tilbake til neste person på laget. Dette blir som en stafett der alle på laget skal velte dekket. Det laget som fullfører først vinner og får poeng som de tar med seg videre til neste øvelse. I denne øvelsen er det viktig å bruke beinmuskulaturen mest siden det er her vi henter mest krefter.
Bøtteholderen
Denne øvelsen går ut på at hver deltager skal holde en bøtte i hver arm fylt med vann. Damer får mindre vann i bøttene enn menn. En skal holde bøttene strakt ut og hver deltager har en pinne i bakken. Hvis en av bøttene berører pinnen er deltageren ute og laget får mindre poeng. Laget samler poeng ved at deltagerne unngår å treffe pinnen på en hvis tid. Dette er en øvelse som utfordrer deltagerne i utholdende styrke.
Kubbekast
Kubbekast er en morsom og spennendes aktivitet der deltagerne skal kaste en trekubbe over en lang trestokk hengendes i toppen av trærne. Måten man kaster kubben gjør at øvelsen blir ekstra spennende. Kubben de kaster har to håndtak og den skal nemmelig kastes bakover med ryggen vendt mot trestokken. Her bruker da deltagerne en svingeffekt som de får fra beina og ut i kubben. Man slepper kubben sent slik at den flyr over hodet og til slutt over trestokken i trærne. Deltagerne har tre kastedistanser. De samler poeng fra hver distanse hvis de klarer å få kubben over trestokken. Poengene de kan få blir høyere og høyere desto lenger bak de kaster. Øvelsen utfordrer deltagerne i eksplosiv styrke og presisjon.
Skotten
Denne øvelsen ble mye brukt i Skottland før. Skottene samlet seg og konkurrerte i skotsk trekast. Her blir styrke og utholdenhet byttet ut med teknikk og presisjon. Hver deltager på laget skal kaste en lang trestokk en og en halv ganger rundt sin egen akse for deretter å treffe en linje med presisjon. Stokken man kaster skal hvile på skulderen og enden av stokken holdes med strake hender. Målet med øvelsen er å få stokken til å lande nærmest mulig den oppmarkerte linjen på bakken. Instruktørene måler da avstanden fra stokken til linjen med målebånd. De to deltagerne som treffer nærmest linjen samler inn poeng til laget sitt.
Mann mot mann
Her er det virkelig den som har mest lyst å vinne som stikker av med seieren. Alle utøverne fra hvert lag skal gå sammen i par med en på det andre laget. De skal ha hvert sitt klatrebelte og bindes sammen rygg mot rygg. Alle deltagerne starter sittende i en sirkel bundet fast i hverandre. På signal skal begge reise seg opp å få motstanderen ut av sirkelen de sitter i. Den deltageren som sitter med ansiktet vendt mot høyre del av sirkelen skal få motstanderen ut på denne siden. Motsatt for den som sitter mot venstre del av sirkelen. Her er det vilje og motivasjon som vil hjelpe deltagerne til å få den andre personen ut. De som klarer å få motstanderen ut på sin side av sirkelen vil få poeng.
Tautrekking
Dette er en klassiker som de fleste sikkert har vært med på før. Hvert lag stilles på hver side av tauet med ansiktet vendt mot det andre laget. Det er en markert midtlinje på midten av tauet som skiller lagene. På signal skal utøverne prøve å dra hverandre over midtstreken og det første laget som klarer dette vinner og samler inn poeng.